Kohtaamisesta ja rauhoittumisesta

Ihmisten kohtaaminen on taitolaji.


Intuition hyödyntämisessä pyrin avaamaan ainoastaan omia kanavia. Intuition ja siihen viittaavien tuntemusten mittaaminen tai ”todistaminen” on hyvin haasteellista ja ihmisten, joilla ei ole kanavat auki tai he eivät osaa tai halua uskoa niiden tuomaan informaatioon, kanssa yritän olla hämmentämättä heitä moisella hörhöilyllä, varsinkaan työpaikalla.

hörhö 1(arkikieltä) ymmärrykseltään sekava ja omituinen henkilö vrt. hihhuli (wiktionary)

Muiden kanssaihmisten velvoittaminen kohtaamaan minua tai muita kollegoitaan intuitiota käyttäen kuulostaa jo melko jäykältä, varsinkin jos ihmisellä taajuudet ovat hyvinkin maallistuneita ja painopiste päivän läpiviemiseen on jaksamisessa ja arjen sietämisessä. Väsyneenä moni ihmettelee, että mistä ufoilusta oikein yritän puhua, vaikka tarjolla olisi ehkä parasta mahdollista lääkettä suoraan ihmisen alkukodista. Siispä aloittelen vuorovaikutukseen virittäytymisen ainoastaan omalta kohdalta ja pyrin aktivoimaan kaikkia mahdollisia kanaviani vastaanottamaan kulloisessakin tilanteessä ilmenevät värähtelyt ja tuntemukset. Tämä vaatii yleensä logiikasta luopumista vaihtoehtoisten, epälineaaristen syöttömuotojen saamiseksi.

On luovutettava tilaa muille tärkeille tietomuodoille, jotta voit oppia lukemaan tärkeitä ei-sanallisia intuitiivisia vihjeitä, jotka ilmoille pyrkivät. Tätä varten on myös oltava halukas luovuttamaan pois kaikki ennakkoluulot tai emotionaaliset matkatavarat, kuten vanhat vihamielisyydet tai ego-yhteenotot, jotka estävät näkemästä jotakuta selkeästi. Tärkeintä on pysyä objektiivisena ja saada tietoa neutraalisti vääristämättä sitä. Vaikkakin kokee helposti oikeutetun kaunan luopumisen tuskaa.

Mielen rauhoittaminen (huiputtaminen) työpaikalla


Omassa työskentelyssäni olen huomannut helposti juuttuvani yhä ahtautuvaan umpikujaan varsinkin luovuutta ja kekseliäisyyttä vaativissa askareissa, jotka nykyajassa toimitetaan tietenkin kovassa kiireessä ja stressin saattelemana. Umpikuja alkaa vaikuttamaan  koko mielen valtaamalta vihaiselta virtahevolta (Pidä mielessä).

Tähän lääkkeeksi olen kehittänyt sopivia mikrotaukoja erinäisen askartelun parissa, missä yhdistyy käsien motorinen näprääminen (ei digivampaimilla) yhdistettynä liikkeeseen. Mahdollisuuksia on monia, mutta omat suosikkini ovat Rubikin kuution ratkaisu portaikossa seitsemän kerrosta kahville kävellen ja jonglööraaminen, missä tavoitteeni on saada jouluksi neljäs pallo hallintaan. Huomaan pallojen putoilevan vaikeisiin koloihin työpöytien alle niin kauan, kun ajatukseni harhailee edellä jumittuneessa umpikujassa.
 
 
 

 
Kun nyt tätä labyrinttiä lukiessasi olet luultavasti joutunut kääntelemään ja tihrustamaan laitettasi ympäri ja päässyt tekstin loppuun et luultavasti muistanut pitää mielessäsi sitä virtahepoakaan.
 
Minulle on suositeltu myös neulontahyppelyä ja modernia tanssia, mutta maineeni on jo muutenkin työpaikalla hieman kyseenalainen.
Mukavaa loppusyksyä lukijoille!
 

Kommentit

  1. Kirjoituksesi vangitsi ja piti otteessa loppuun asti. Se palautti mieleeni jälleen intuition perusolemuksen - itsen kuuntelemisen ja kuulemisen taidon, aidon läsnäolon.

    VastaaPoista
  2. Kuunnellaan tuulta, se puhuu. Kuunnellaan hiljaisuutta, se kertoo. Kuunnellaan sydäntä, se tietää....Ja lisäksi kun muistetaan mm. työelämässä: Voidaksemme edetä jonnekin, on ensin tietää, missä juuri nyt olemme. Ja voidaksemme ohjata ja tukea jotakuta, täytyy meidän ensin paikallistaa, missä se "joku" on.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Me-henki; positiivisen toimintakulttuurin vahvistaminen uudessa oppimisyhteisössä ja - ympäristössä

Mielen asetusten päivittäminen

Hiljainen tieto asiantuntijuuden rakentajana; tapauskertomus työpajasta opettajille